skip to Main Content

Uddannelsesforløb i fængslerne er direkte kobling til ordinært arbejde

Som nævnt tidligere på ugen, så har vi længe glædet os til at tage imod folketingspolitiker for SF, Karina Lorentzen, i Renbæk Fængsel, hvor vi i samarbejde med Kriminalforsorgen og én af vores samarbejdsvirksomheder, Max Mathiesen & Søn A/S, er med til at uddanne indsatte.

Karina deltog i onsdags på sidste dag af murerforløbet, som gjorde stort indtryk på alle involverede.
Det gør nemlig en stor forskel for alle, når Karina som retsordfører og folketingspolitiker viser oprigtig interesse for det tværgående samarbejde mellem Kriminalforsorgen, virksomhederne og High:five.
Besøget gav anledning til mange gode refleksioner, og en flok stolte indsatte sluttede dagen med et kursusbevis i hånden.

At modtage denne besked fra Karina efter besøget sætter virkelig streg under, at vores arbejde skaber værdi: ”Jeg glæder mig over, at I er så mange, der gerne vil have de her unge til at lykkes. Jeg ville ønske, at vi kunne give jer meget mere til den indsats, for det giver så meget mening.”

Job kræver evner
Siden 2013 har fængsler, High:five og vores samarbejdsvirksomheder samarbejdet om etablering af AMU-uddannelser til indsatte, så afsoningstiden bruges konstruktivt på at opkvalificere de dømte til et job. Det gavner de indsatte, virksomhederne og samfundet.

Hos High:five registrerer vi forløbenes succes, og i gennemsnit består 80 % af de indsatte, der deltager i ét af disse AMU-forløb, og får et bevis fra erhvervsskolen.
Peter Hjortdal fra Learnmark godkender både AMU-forløbene og de eksterne undervisere – i dette tilfælde Niklas fra Max Mathiesen & Søn A/S. Dette sikrer, at indhold og kvalitet er på niveau med det, der undervises i på den anden side af murene.

Hvorfor skal private virksomheder ind i fængslerne?
Når private virksomheder står for undervisningen, styrkes de indsattes motivation for læring og læringen bliver aktuel og relevant. Dertil bygges der, allerede under afsoningen, bro til et arbejde efter løsladelse.

Ét af mange eksempler er NCC’s asfaltforløb, der er afholdt i flere fængsler siden 2017.
Senest i slutningen af februar i år, hvor 5 indsatte bestod asfaltforløbet i Kragskovhede Fængsel. Her har vores konsulent, Trine, fulgt forløbet på sidelinjen, og de indsatte har både passet undervisningen med stor motivation og engagement.

NCC afholder altid samtaler med alle, der deltager på ét af deres uddannelsesforløb, og ansætter også flere af dem i ordinære jobs efter afsoning. Dét giver værdi!

Vi er ikke alene
Succesen bag disse uddannelsesforløb er betinget af det gode samarbejde, som vi har med Kriminalforsorgens institutioner og vores samarbejdsvirksomheder.

Vi er taknemmelige for fællesskabet og muligheden for at være med til at bringe virksomheder ind i fængslerne for kvalificering af indsatte. Så tak til Kriminalforsorgen og Max Mathiesen & Søn, som stiller deres murer, Niklas, til rådighed for disse uddannelsesforløb. I er med til at tage et vigtigt socialt ansvar og skabe muligheder! Også tak til alle vores andre samarbejdsvirksomheder – I gør en ufattelig stor forskel!

På billederne ses de indsatte under uddannelse i Kragskovhede Fængsel sammen med underviserne, Peter, Teddy og Kim, samt Karina Lorentzen, Michael Mathiesen og Niklas Scharbau fra Max Mathiesen & Søn i Renbæk Fængsel. Fra High:five deltog Udviklingschef, Lisbeth Olsen, og koordinator, Rita Kristensen.

Fra Kriminalforsorgen deltog Kirsten Marie, som er erhvervs- og uddannelseskoordinator i Renbæk Fængsel, Brian Hedensted, Institutionschef Kriminalforsorgen, Jørn Støvring Kristensen, Institutionschef i Renbæk, samt Jan Monge, Resocialiseringskonsulent fra Område Vest.

Kvinde lægger stof sammen
juli 2024

Elis giver tidligere straffede en chance

I High:five glædes vi, hver gang vi og de virksomheder, som vi samarbejder med, skaber en ny og bedre tilværelse for tidligere straffede. Men glæden bliver endnu større, når virksomheder…

CS WIND Offshore med i fængsel
juli 2024

CS WIND Offshore med i fængsel

Som en del af resocialiseringsarbejdet, afholder vi, sammen med Kriminalforsorgen, ”Job Dag” i nogle af landets fængsler. Her inviterer vi en samarbejdsvirksomhed med ind bag tremmerne, hvor de indsatte bliver…

Unge mænd i dialog foran computere
juni 2024

Socialt indblik – de unge har en drøm

Hvordan får man tidligere straffede ud på arbejdsmarkedet i varige stillinger? Hvordan får man virksomheder til at sige ”ja tak” til en ny medarbejder med en plet på straffeattesten? Hvordan…

Back To Top