skip to Main Content

Arbejder på tværs af offentlige myndigheder og private virksomheder

De uslebne diamanter

‘De uslebne diamanter – når virksomheder ansætter tidligere straffede’
I bogen har vi samlet en lang række virksomheders erfaringer med at have tidligere straffede unge ansat.

Virksomhedsejere, medarbejdere og de unge selv, fortæller om de gevinster og udfordringer de har oplevet i forbindelse med ansættelsesforløbet. Det munder ud i en værktøjskasse med konkrete råd og anvisninger til andre virksomheder, der gerne vil være med til at hjælpe tidligere straffede til et liv uden kriminalitet.

De uslebne diamanter kan rekvireres hos info@highfive.net

Pressemeddelelse

Virksomheder kan ændre danske unges liv

Bogen ’De uslebne diamanter’ påviser store gevinster for både samfundet, de unge og den enkelte arbejdsgiver, når danske virksomheder ansætter tidligere straffede.

Der er meget at vinde, når danske virksomheder giver tidligere kriminelle unge en chance for at få foden indenfor på arbejdsmarkedet. Ikke alene får arbejdsgiveren plus på kontoen for socialt ansvar – han får også motiverede og loyale medarbejdere, der tager initiativ og ofte vil gå langt for at leve op til den ekstra chance, de har fået.

At det kan betale sig at udvise socialt ansvar overfor udsatte grupper, er Klaus Andersen, adm. Direktør hos Hustømrerne A/S, den første til at skrive under på: ”Det, at vi som virksomhed udviser socialt ansvar, har givet en ekstra dimension til vores medarbejdere. De har en følelse af, at de gør mere end at udføre godt stykke håndværk, når de er på arbejde. De gør også en menneskelig forskel. Det skaber værdi på mange planer for hele virksomheden. ”

“I begyndelsen handlede det for os først og fremmest om, at vi havde mangel på arbejdskraft, så det var hjælp til selvhjælp. Men det giver da også mening på et personligt niveau at have medarbejdere, du har hjulpet op fra 0 til 100. Jeg vil da meget hellere bygge mennesker op end at ødelægge dem, ” siger administrerende direktør Stefan Kringelbach fra firmaet FA Stillads, der de seneste 5 år har rekrutteret unge medarbejdere med en plettet straffeattest via organisationen High:five.

High:five, der er etableret af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, udgiver i denne uge bogen ‘De uslebne diamanter – når virksomheder ansætter tidligere straffede’ for at understøtte flere virksomheder i at tage et socialt ansvar over for denne særlige gruppe. Og gevinsten for virksomheden er til at tage og føle på:

”Mange af de unge vi har haft ansat, har ikke altid været Guds bedste børn. Men når de først har valgt at gå ind af den dør, vi har åbnet for dem, så er der ingen tvivl: Disse ansatte er helt utroligt loyale over for os som virksomhed. De slider ekstra hårdt og ved, at de har fået en ekstra chance i livet. Og den gør de sig absolut fortjent til! ”fastslår Helmut Melcher, markedschef hos entreprenørfirmaet ANKER HANSEN & CO.  A/S.

På det samfundsmæssige plan har ansættelsen af unge straffede den fordel, at staten sparer penge på offentlig forsørgelse og udgifter ved tilbagevendende kriminalitet, påpeger bogen. Men hvad vigtigere er: jo hurtigere de unge kommer i gang på arbejdsmarkedet, jo færre omkostninger i form af splittede familier og ødelagte liv.

Bogen ’De uslebne diamanter – når virksomheder ansætter tidligere straffede’ udkom d. 2. november 2016 og blev udsendt til 600 virksomheder over hele landet.

Back To Top